fbpx

Ako otputujete u neku od skandinavskih zemalja teško da ćete na policama u prodavnici naći med u tečnom stanju, oni isključivo konzumiraju fino kristalisani med koji smo i mi odlučili da Vam predstavimo. S obzirom na to da je mali broj ljudi u Srbiji upoznat sa krem medom, a još manji sa samim procesom pravljenja istog, osećamo potrebu da edukujemo naše kupce.

 

Kako mi to radimo?

Sadržaj naših teglica je spoj još nekristalisanog i kristalisanog meda koji se mešaju da bi se usitnili veliki kristali pri čemu dobijemo fino kristalisani med koji se odmah sipa u teglice. Ovako dobijen med se čuva 14 dana na temperaturi od 14 °C. Nakon toga je spreman za distribuciju kada bi bilo idealno da se čuva na temperaturi do 20 °C. Tekstura takvog meda je poput najfinijeg krema. Moramo naglasiti da se kvalitet meda ovim procesom ne menja.

 

 

Prednosti krem meda su te što se prilikom upotrebe ne razliva i ne kaplje pa je pogodan za mazanje. Osim toga, ne postoji mogućnost ponovnog stvaranja velikih kristala koji se mnogima ne dopadaju. Takođe, mnogi ne vole tečan niti kristalisan med pa bi ova tekstura mogla zadovoljiti njihov ukus.

 

Mi smo odlučili da “obogatimo” naš med liofilizovanim voćem i kafom. Liofilizacijom se iz voća ukloni do 97% vlage i takvo voće ima dug rok trajanja pa je pogodno za mešanje s medom. O procesu liofilizacije i prednostima ćemo pisati u sledećem blogu. Da bi naš med zadržao savršenu teksturu koštice voća se prosejavaju. Do Vas stiže tek kad ga ocenimo visokom ocenom, a postavljamo visoke kriterijume. Na Vama je samo da odaberete Vašu idealnu kombinaciju.